Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim!

Úgy tűnik, ma Magyarországon megfordult a mondás, és pandúrból lett a legjobb rabló. Öntsünk tiszta vizet a pohárba: önöket átverték és meglopták. Évek óta már minden esztendőben benyúlnak a zsebükbe, és észrevétlenül kivesznek onnan százezer forintot. Minden magyar állampolgár zsebéből.

Kivesznek százezer forintot a nők zsebéből, a férfiak zsebéből. És mit szóljon a közmunkás, akit maximum nevetséges 49 ezerért dolgoztatnak, de évente ellopják kéthavi munkáját, csak így, észrevétlenül?

Ezermilliárd forint évente. Ez akkora szám, amekkorát az ember el se tud képzelni, ha nincs kormányközeli építési vállalkozása. Ez nem olyan, mint az egyszerű emberek fizetése, amit a kiló kenyér meg a liter tej árához érdemes mérni. Ez összemérhető bármelyik brutális megszorítással a rendszerváltás óta eltelt dicstelen évtizedekből.

20131122759.jpg

Kedves Barátaim!

Itt álluk az adóhivatal előtt. Ez az a hely, ahol a magyar munkavállaló itt hagyja a pénze felét, mielőtt megkapná. Itt landol a további egyharmada, ha elkölti a boltban. De persze nem mindenki van ilyen viszonyban ezzel az épülettel meg a lakóival. Úgy tűnik, ide is épült VIP-szektor, nem csak a stadionokba. A jogrend meg csak a kisvállalkozóra vonatkozik, de rájuk tízszeresen, százszorosan.

Úgy tűnik, ma Magyarországon megfordult a mondás, és pandúrból lett a legjobb rabló. Úgy tűnik, ma Magyarországon az adóhivatal csak hümmögni képes, miközben az oligarchák oda-vissza tologatják a kamionokat a szlovák és a román határon, mint valami nemzetközi itt a piros – hol a piros játékosok. Jó lenne, ha mindez csak úgy tűnne. Szeretnénk, ha nem lenne igaz, mert adófizetésre és adóhivatalra is szükség van. Épp ezért szeretnénk, ha kiderülne az igazság. De vannak, akik tisztázatlanul hagynak egy súlyos állítást.

A kétharmad hallgatása beszédes. Az is beszédes, ahogy a szocialisták össze-vissza beszélnek, hogy már senki se tudja, hogy ki és mit támogat. Pont olyan beszédes ez az egész, mint Varga Mihály zavartsága, ha a NAV-ról kérdezik.

Pedig most végre eljött a lelepleződés ideje. Túl vagyunk a ponton ahonnan nincs, és nem is lehet visszaút. Ahonnan minden újabb tétova kísérlet az ügy eltussolására csak egyre mélyebbre löki a hazudozókat. A nagyobb pártok reakcióiból, a NAV nevetséges, kétnapos önvizsgálatából a zavarodottság, a tettenérést követő sokk látszódott csak az elmúlt pár napban.

Petőfi Sándor így mondta volna: az oligarchák parlamenti helytartótanácsa "sápadt vala és reszketni méltóztatott".

Kedves Barátaim!

Mert most, most talán tényleg eljön az igazság pillanata. Egy ember, kockára téve egzisztenciáját, nevét, és még ki tudja mindenét, kiállt a nyilvánosság elé, és azt mondta: elég legyen! Horváth András elmondta, elég legyen, de mi nem hagyjuk, hogy egyedül mondja. Az kell, hogy mindenki más is utánamondja, az összes átvert, kisemmizett, meglopott ember, akinek hiányzik az az éves százezer forint, amit ezek kilopnak a zsebéből, Horváth András után mondja: Elég legyen!

20131122760.jpg

Ne felejtsük el, az ellenőrzés végső eszközei a mi kezünkben vannak, s végső döntés a választóké, de felügyeleti jogainkat folyamatosan gyakorolni kell.

Tudjuk, hogy milyen bonyolult, nehéz helyzetben működik a média a mai Magyarországon. Tudjuk, milyen nehéz egy újságírónak átvinni azokat a témákat, amelyek joggal háborítanak fel mindenkit, ott ahol túl nagy erők állnak a háttérben. De ők sem feledkezhetnek el egy percre sem arról, hogy a felügyelet és ellenőrzés az ő felelősségük is. Nélkülük nem fog menni, sorsközösségünk van a felelősségben.

Tudjuk, hogy már választóként is egyszerűbb legyinteni, és átkapcsolni a tévét, amikor egy politikus jelenik meg  képernyőn. Igazuk van, eddig rossz politikusokat néztek. Más politikára van szükség, ez igaz. A beletörődés és a távolmaradás nem megoldás. Ellenőrzés, számonkérés, cselekvés – ez a felelőssége mindenkinek, aki komolyan gondolja, hogy egy ilyen ügy, meg az összes hasonló nem sikkadhat el csak úgy, sorsközösséget viselünk a felelősségben.

Elég legyen abból, hogy annyira hülyének néznek, hogy kétnapos aktatologatással próbálják eltussolni a 2010-es évek olajszőkítési botrányát!  Elég legyen abból, hogy ma Magyarországon a “nagy emberek” egy kulccsal adóznak, a cégeik pedig, mint kiderült, eggyel se! Elég legyen a politikusok hallgatásából, elég legyen az egymásra mutogatásból, a kifogások kereséséből!

A NAV-botrányt fel kell deríteni. Aki ezt akadályozza, az a tolvajoknak dolgozik.

A Lehet Más a Politika tiszta Magyarországot akar!

Tiszta Magyarországot akarunk, ahol az állam nem a magyar munkavállaló és a magyar vállalkozó ellen van.

Tiszta Magyarországot akarunk, ahol azoknak kell félni az adóhivataltól, akik lopnak, és nem a becsületes adózóknak.

Tiszta Magyarországot akarunk, ahol az adózás a közteherviselésről, és nem a közgépek terhének viseléséről szól.

Nem akarunk semmi olyat, ami ne lenne teljesen magától értetődő egy tisztességesen működő országban. Tisztességes emberekként ezért vagyunk, ezért leszünk eltökéltek a végsőkig.

 

Köszönöm a figyelmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://szelbernadett.blog.hu/api/trackback/id/tr995649411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.