Önök együtt tették tönkre

2013.10.29. 10:55

"Egyre több ember látja, hogy Önök csak acsarkodnak, pozíciókért harcolnak, de továbbra sem foglalkoznak sem az ország, sem az emberek valós problémáival."

Tisztelt Ház, tisztelt kormánypárti és ellenzéki képviselőtársaim!

Önök együtt tették tönkre az ünnepet. Október 23-a, nemzeti ünnepünk ürüggyé vált, hogy az egyik oldal hadba szólítson, a másik meg belháborút vívjon a színpadon.

Október 23-án mi, ennek az országnak a lakói, akikről mindkét oldal teljesen elfelejtkezett, a pesti srácokra, a valódi hősökre, a valódi forradalomra emlékezünk, nem fülkeforradalomra. Szabadságharcra emlékezünk, nem rezsiharcra.

Nem kérünk az összefogásba tolakodók színjátékából sem, akiknek kerek egy éve semmi érdemi mondandója nem volt számunkra, csak egymást ütötték-vágták a parlamenti székekért.

Persze, a nemzeti ünnepeknek mindig megvan a maga aktualitása. De Önök közös erővel ismét felhasználták 56 emlékét, és együtt tették ezt a napot az acsarkodás és az agresszió ünnepévé, pedig ha valamiről szól ma 56, az épp a nemzet egysége.

Nehéz eldönteni, hogy melyik gyülekezet volt kiábrándítóbb. Az ország miniszterelnöke katonai sorfal előtt pártgyűléssé alakította az állami ünnepet. A másik színpadon a saját, maroknyi közönsége nem hagy szóhoz jutni egy szónokot, mert egy magából végképp kifordult ex-miniszterelnök és hívei meghekkelik azt az eseményt, amire meghívást kaptak.

Itt már mindenkinek elment a józan esze?

Önök mindent a feje tetejére állítottak. Ma Magyarországon az összefogás széthúzást és pozícióharcot jelent, a Békemenetet háborúba küldi a hadvezér, az adócsökkentés is adóemelés, a korszakváltás pedig restauráció.

Az egyesült baloldal egyetlen mondatot nem pazarol arra, mit tenne ezzel az országgal és nem tanulnak a hibáikból, elfelejtik, hogy mekkora szerepe van a bukott miniszterelnököknek abban, hogy a jogállamot végképp tönkreverő masszív kétharmadot a nyakába kapta ez az ország.

A jelenlegi miniszterelnök középkori hadi viszonyokat próbál újraéleszteni a 21. században, lázasan keresi, hogy ki ellen lehet még katonasorfal előtt állva hadat üzenni. Ha az ellenzék még ellenségnek is gyenge, nosza, ott a vannak a létünkre törő gaz külföldiek, meg Brüsszel, ami szerinte Moszkva.

Eközben tudják képviselőtársaim, mit csinált az ország népe? Kirándult. A Normafa ma még szabadon élvezhető ösvényei megteltek családokkal, baráti társaságokkal, a Pilisben bicikliző és gyalogos turisták élvezték az egy nap nyugalmat. Így próbálta Önöket kipihenni a nép, legalábbis az a része, ami még itthon van és még futja a pénzéből buszjegyre, kávéra.

Kérem, vegyék észre, már nincs háború! Az október 23-án indított harcot nem kell újrakezdeni, azt a harcot megvívta a magyar nép. Nem ellenségek, hanem ellenfelek vannak, és nem gyűlöletkampánnyal, hanem a magyar emberek életét közvetlenül segítő megoldások bemutatásával kell tovább küzdeni.

Türtőztessék magukat és ne vigyék ezt az országot katasztrófába. Ide nem agresszió és acsarkodás kell, hanem jobb kormányzati teljesítmény és érdemi ellenzéki kritika, ezzel jutunk előre.

A 2014-es választás a legtöbb embernek nem arról szól, hogy az ember a szobordöntők vagy a szoborépítők táborába száll be. Igenis van olyan út Magyarország előtt, amely valós válaszokat ad azokra a problémákra, amelyeket Önök váltóműszakban idéztek elő az elmúlt 23 évben!

Egyre több ember látja, hogy Önök csak acsarkodnak, de továbbra sem foglalkoznak sem az ország, sem az emberek valós problémáival! Azzal, hogy egy helyben toporog a gazdaság, miközben a régió összes országában valóság és nem propaganda szöveg, hogy jobban teljesít. Azzal, hogy menekülnek a fiatalok, zuhannak a születésszámok, csúsznak lefelé a családok.

Tisztelt Képviselőtársaim!

Lehet, hogy önök már menthetetlenek, de a választóknak mi azt üzenjük: senki ne hagyja magát megvezetni.

Lesz jövő tavasszal egy vasárnapi nap, amikor felkerekedhetünk és nemet mondhatnak erre a színházra, és bukott társulataira is.

Jövő tavasszal igenis lehet úgy dönteni, hogy véget vetünk a magyar politikai elit fenyegető, erőszakos és kártékony uralmának, amely idén október 23-án sokadszorra buktatta meg saját magát.

E napon végre teret nyithatunk az értelmes vitáknak, a normális jelenre, tervezhető jövőre, a gyerekekre és unokákra vágyó milliók képviseletének.

A Lehet Más a Politika ebben társa lesz minden magyar embernek, minden magyar fiatalnak!

Nézzétek meg videón is:

A bejegyzés trackback címe:

https://szelbernadett.blog.hu/api/trackback/id/tr445604440

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szél: Önök együtt tették tönkre az ünnepet 2013.10.30. 10:13:02

Az LMP-s politikus szerint október 23-a ürüggyé vált, hogy az egyik oldal hadba szólítson, a másik meg belháborút vívjon a színpadon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ultracivil 2013.10.31. 22:55:32

Kedves Bernadett!

Tudja ez valahogy úgy van, hogy a magyar politika nem egy vonal mentén alkot az origótól eltérő irányban bal, szélső bal, közép, jobb vagy szélső jobboldaliságot.
Ez leginkább egy sík vektor reális és imaginárius tengelyekkel. A reális rész negatív oldalán helyezkednek el mai un. elit pártok és függetlenül attól, hogy milyen előjelű az imaginárius irányuk abba a térsíkba tartoznak amelyek az ország ellenére hatnak.

Sajnos nagyon kevés az a párt, (talán az Önöké lehet ilyen) amelyek a pozitív reális síkban mozognak és függetlenül a képzetes tengelyen elfoglalt helyüktől, (bal vagy jobb) az emberekért, az országért cselekszenek, ami lényegesen fontosabb, mint az amúgy is tudathasadásos bal/jobb képzetes irány. Szemben így azon pártokkal akik Magyarországot, két évtizede egyfajta képzetességben szándékosan megosztva, csak a saját hatalmi tévelygésük érdekében vegetáltatják Hazámat.