Képviselőként a Fideszen edződöm, tehát elég nagy a tűréshatárom. A mostani eset kapcsán viszont érdemes elmerengeni azon, hogy nemrég a kiróható legmagasabb büntetést fizettem, mert egy molinót tartottam: „földrablás helyett földosztás” felirattal. Kövér László szerint a ház tekintélyét súlyosan megsértettem. Akkor, kérdezem én, mit okozott a Háznak a tegnapi eset?

2013062111.JPG

Tegnap feltettem egy kérdést napirend előtt. Jogos volt, hiszen Verespatak kapcsán a kormány eddigi szerepvállalása kimerült egy puhány közleményben, amiben az európai normák betartását kéri a román kormánytól/hatóságoktól. Holott a magyar kormánynak igenis megvannak a politikai eszközei, amiket nem használ. És Orbán Viktornak ebben felelőssége van. Illés államtitkárnak lett volna öt perce, hogy mentse a mundér becsületét. Ám ő nem ezt az utat választotta. Frusztráltságát verbális ámokfutásban vezette le. Lelke rajta.

illés3.png

Illés produkciója után ugyan bocsánatot kért a Fidesz-frakció nevében az esetet végignéző Kocsis Máté. A Fidesz sajtóosztályától is kaptunk megkeresést, sőt az államtitkár is hívott. Nem tudtam felvenni, mert dolgoztam, civilekkel egyeztettem. (Ezt a tevékenységet ő nemrég „onanizálásnak” nevezte a patkóban, felszólításra kellett visszavonni szavait.)

SMS-ét viszont megkaptam, így szólt: „Kedves Képviselő Asszony! Megkövetem Önt és bocsánatot kérek a lovagiasság szabályai szerint. Remélem, lesz még alkalmunk beszélgetni. Üdvözlettel: Dr. Illés Zoltán”

Válaszoltam is:

Kedves Államtitkár Úr! A bocsánatkérését elfogadom, ugyanakkor nem látom biztosítottnak azt, hogy hasonló esetre nem fog sor kerülni a továbbiakban így a történteket nem tekintem lezártnak. Üdvözlettel: Szél Bernadett”

A helyzet ugyanis az, hogy elég abból, amit a kormányoldal az ülésteremben művel. Magyarországnak normális munkavégzésre képes, kiszámítható viselkedésű és elszámoltatható politikusokra van szüksége. Akik nem esnek össze attól és nem kezdenek verbális ámokfutásba csak azért, mert valaki bekérdez a teljesítményre.

Ráadásul hiába bünteti halomra Kövér az ellenzéket azért, mert szót/molinót emelünk az igazunkért, továbbra sem garantálja semmi, hogy kormánypártiak a Ház tekintélyét súlyosan sértő, nemtelen eszközökkel küzdjenek. Így az ügy részünkről nincs lezárva. Házbizottságra visszük a kérdést, mert nem túlzás, ha azt mondom: pártok felett álló érdek, az ország érdeke, hogy normális stílus menjen a parlamentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://szelbernadett.blog.hu/api/trackback/id/tr395507399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.